Тревожна е ситуацията в Израел. Твърде сериозно и опасно е. Тази позиция изрази пред БиТиВи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Соцводачът очаква дълга война, която ще се отрази на цената на петрола и на световната икономика. Тя призова Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС). Това е мястото, където да се изгради единната ни позиция, по думите й. В същото време държавният глава обикаля страната и открива винарни, възмутена е Нинова. По закон трябва да се свиква КСНС на три месеца, а президентът не го е събирал от година и половина.

Лидерът на БСП коментира и инициираният вот на недоверие към правителството. По думите й той е част от последователната политика в сектор Енергетика. Убиват енергетиката ни, смята Нинова. Освен това управляващите не работят за националния ни интерес, допълни тя. Спорът в НС е бил не за миньорите, а кои фирми какви пари да вземат. На въглищните централи трябва да се гледа откъм националния интерес. Политическа след политическа грешка вижда червеният лидер в действията към маришките централи.

Миньори и енергетици пуснаха подписка за започване на ефективна стачка

Миньори и енергетици пуснаха подписка за започване на ефективна стачка

АМ "Тракия" и Проходът на Републиката остават блокирани