"Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и себе си в него". Този призив към премиера Бойко Борисов отправи чрез медиите лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Припомняме, малко по-рано във Варна премиерът каза, че с парите от "Цанков камък" е могло да се направят много повече неща и че бил подал сигнал до предишния главен прокурор Борис Велчев, но той останал без резултат.

Борисов обсъжда отбранителната индустрия с президента Макрон
Обновена

Борисов обсъжда отбранителната индустрия с президента Макрон

Не случайно срещата е във Варна, където е и корабостроителницата, заяви премиерът

Нинова припомни, че проектът започна при правителството на Сакскобурготски, но приключи при първото правителство "Борисов". Нещо повече: Вие прерязахте лентата на "Цанков камък" с думите: "Днес се открива един грандиозен проект с най-модерната язовирна стена и съоръжения в Югоизточна Европа".

Казвате, че първият Ви сигнал до прокуратурата бил покрит. Ако веднага не подадете сигнал срещу прокурорите, които са сторили това, значи просто си приказвате празни приказки, заяви Нинова.

ГЕРБ сезират Цацаров за "Цанков камък"

ГЕРБ сезират Цацаров за "Цанков камък"

Тече пълно обследване как са поставени мембраните върху карстовите скали

Говорите и за изхарчени милиарди за АЕЦ "Белене" и депутат със свален имунитет от БСП, който не е изгонен от парламента. Г-н Борисов, кога ще изгоните от парламента депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който е със свален имунитет и повдигнато обвинение, че е изхарчил неправомерно държавни пари за "Белене", след като проектът беше спрян", пита Нинова по повод думите на Борисов за Манол Генов.

На финала на изявлението си Нинова пита реторично, Борисов дали не е забравил, че в последните осем години, без една, управлява той. Защо всички виновни не са в затвора, завършва изявлението на Нинова, която упреква Борисов в безсилие да поеме отговорност за настоящето.