Съвместно изпълнение проекти в областта на отбранителната индустрия ще бъде обсъдено по време на предстоящата среща с президента Еманюел Макрон.

Борисов даде старт на разширението на бул. "Васил Левски" във Варна

Борисов даде старт на разширението на бул. "Васил Левски" във Варна

Ще бъде направен и нов път, който да изведе тежкия трафик от и до пристанището

Целта е не само да се отговори на нуждите на двете армии, а и да се продава продукция. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов във Варна, където той присъства на първа копка на разширението на бул. "Васил Левски".

"Тези разговори ги започнахме в Париж. С колегите сме се подготвили. Не случайно срещата е във Варна, където е и корабостроителницата", посочи премиерът.

"Искаме да видим с Макрон индустриалното сътрудничество - да постигнем в двете сфери - Сухопътните войски и корабостроителницата съвместно да изпълняваме проекти, за да може след това и да продаваме тази продукция - това е ролята на колегата Каракачанов", заяви Бойко Борисов.

По повод вчерашната пресконференция на двама депутати и зам.-министър от ГЕРБ, че ще сезират главния прокурор за проекта "Цанков камък", Борисов каза: "Цанков камък е плувен басейн. Те са направили отдолу едно корито с цел инвестицията да се върне след около 1-1500 години, ако работи".

ГЕРБ сезират Цацаров за "Цанков камък"

ГЕРБ сезират Цацаров за "Цанков камък"

Тече пълно обследване как са поставени мембраните върху карстовите скали

Той отново запита риторично какво биха направили във Варна, ако парите, дадени за изграждането на проекта "Цанков камък" биха отишли за Варна.

Потули се, всичко се потули, каза Борисов в отговор на въпрос какво е станало с неговия сигнал до предишния главен прокурор Борис Велчев.

Нинова към Борисов: Включете и себе си в сигнала до Цацаров

Нинова към Борисов: Включете и себе си в сигнала до Цацаров

Лидерът на БСП съветва премиера да потърси сигнала си за "Цанков камък"

Малко по-късно лидерът на БСП Корнелия Нинова призова Борисов да потърси какво е станало с този сигнал и да потърси отговорност от отговорните прокурори. В писмено изявление, изпратено от нейната партия, Нинова припомня, че последните осем години, без една, управлението е поверено на Бойко Борисов. "Защо виновните не са в затвора", пита риторично Нинова.

Повдигнаха 6 обвинения срещу "мозъка" на аферата "суджук гейт"

Повдигнаха 6 обвинения срещу "мозъка" на аферата "суджук гейт"

Обвинена е и шефката на БАБХ-Добрич Розалина Брайкова

"Цанков камък" -спукал се плувния басейн, било равно на суджукгейт", коментира премиерът по повод сравняването между скандала с депутата от ГЕРБ Живко Мартинов и проекта, при чието изграждане имаше доста скандали.

"Ама за суджукгейт виновния има шест обвинения, ако е виновен, вече нито е в партия, нито е депутат -нито е нищо. Добрият резултат на БСП дойде от купуването на гласове, това е доказано", каза Борисов по повод разследването срещу депутата от БСП Манол Генов, обвинен за купуване на гласове.

"Повдигнато е обвинение за най-чудовищното обвинение в демокрацията - за купуване на гласове", каза Борисов.

Официално обвиниха депутата Манол Генов за купуване на гласове

Официално обвиниха депутата Манол Генов за купуване на гласове

Заедно с Николай Христев е предлагал 25 лв. на глас в Асеновград

На въпрос дали е възможно да се мести или ползва оборудването за АЕЦ "Белене" в другата атомна електроцентрала - "Козлодуй", Борисов обясни, че оборудването на АЕЦ "Белене" не е плод-зеленчук да се мести.

Борисов подчерта, че персоналната отговорност не може и не трябва да бъде отнемана и ако има виновен, той трябва да си понесе наказанието. "Три милиарда са загробени в АЕЦ "Белене".
Да не би ГЕРБ да е поръчвал тези реактори, запита Борисов. Сега правим срещи с инвеститорите, търсим решение с министрите.

Американските централи - ние ли ги давахме, продължи с реторичните си въпроси той. И там отидоха още 1,2 млрд. лв. В мандата на БСП с премиер Орешарски се срина КТБ - още 3,7 млрд. лв. И те казват: огромна далавера с НДК! Ами който е виновен, ще си понесе наказанието", категоричен беше министър-председателят.

Борисов сравни скандала за купуване на гласове от депутат на БСП и рекета върху определено предприятие от страна на депутат от ГЕРБ - "Разликата е, че нашият за един ден излетя от всякъде, а БСП казват - той може да е купил гласове, ама не много".

Социалистът Манол Генов да изхвърчи като "тапа" от парламента, настоя гербер

Социалистът Манол Генов да изхвърчи като "тапа" от парламента, настоя гербер

Оказвал влияние на градския прокурор на Асеновград

Оптимист съм, че и на Провадия ще има европейски газов хъб и то много добър, заяви Борисов по повод очакваните енергийни проекти. В отговор варненските журналисти казаха: "Тука паметник ще издигаме, ако стане", а Борисов отвърна: "На Каракачанов", но предложението му бе посрещнато с думите: "Той е много тежък".