Депутатът от 44-то Народно събрание Манол Генов е вече официално обвинен за престъпление по чл. 167 ал.3 вр.чл.26 ал.2 вр.ал.1 от НК - купуване на гласове. 

Обвинението от Специализирано звено "Антикорупция" към СГП не е изненада, след като няколко дни поред дори и главният прокурор Сотир Цацаров анонсира дейстията на прокуратурата. 

Манол Генов е обвинен, че в периода 01.03.2017 г. - 30.03.2017 г. в гр. Асеновград, при условията на продължавано престъпление с пет деяния и при съучастие на Николай Христев е организирал предлагането и даването на имотна облага - паричната сума от 25 лв. за глас.
Генов е действал в гр. Асеновград и е предлагал парите, за да се упражни избирателно право в негова полза и в полза на политическа партия на изборите за народни представители, провели се на 26.03.2017 г.

Аверът на депутата от БСП Генов бил по-активният от двамата

Аверът на депутата от БСП Генов бил по-активният от двамата

По казуса със строителството, Генов не искал да се спират инвестиционните намерения на хората

Манол Генов е с мярка за неотклонение "Подписка".

Припомняме, в края на юни месец главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Манол Генов. Генов даде съгласие за възбуждане и провеждане на наказателно преследване срещу него.

Обвинение е повдигнато и на съучастника на Манол Генов - Николай Христев от гр. Асеновград.

Разследването продължава.