Не давайте БСП на търговците. Вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре.

За това предупреди лидерът на БСП Корнелия Нинова в отворено писмо до членовете на партията, в което официално предлага да приемат оставката й.

Чакат ни тежки месеци, предрече Нинова. Не бяха изминали и 24 часа от оставката ми и наддаването за БСП започна, възмутена е тя. Чуха се изказвания, които представляват отстъпление от наши дългогодишни позиции, изтъква Нинова.

"Познавам ви: вие сте истински, достойни и честни хора. Вие, членовете, сте силата на партията, а не върхушката й. Не позволявайте да ви отнемат най-демократичното право на пряк избор на председател! Не позволявайте някъде скришом да решат и да ви инсталират зависим и удобен човек начело! Вие сте на ход! Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият ценностите ни", призовава Нинова в писмото си.

Тя отново отчете "тежката загуба" на изборите за 50-ото НС и за Европейски парламент. Нинова заявява, че поема отговорността за тези катастрофални резултати и подава оставката си пред всеки един от членовете на партията. Тя се надява с това да спрат "всякакви лъжи и интерпретации на знайни и незнайни платени анализатори, които нямат никаква представа от правилата и Устава на БСП, но денонощно коментират "неистинската" ми оставка".

Корнелия Нинова уверява, че няма да участва в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП, за да се избегнат всякакви внушения за нейна намеса в решенията на колективните органи на партията. Соцводачката ще се съсредоточи в работата в парламента, където да защитава интересите на партията.

"Скъпи другари, минахме заедно през много битки и изпитания. Благодаря ви за подкрепата, труда, обичта и всеотдайността през изминалите години. Правила съм грешки, но никога не ви предадох и не продадох БСП, въпреки всичко, на което бях подложена. Посветих осем години на това да изчистя партията от клиентелизъм, зависимости и употребата ѝ за трупане на лично богатство и привилегии. Останахме единствените, на които задкулисието, "дълбоката държава" и мафията не могат да диктуват какво да правим", посочва Нинова.

А писмото приключва така:

ОБИЧАМ ВИ

ВИНАГИ ВАША

КОРНЕЛИЯ

"Моля приемете оставката ми. Приемете дълбокото ми уважение към вас. Бъдете здрави! Имайте вяра и никога не се предавайте. Сега си починете през август и събирайте сили за септември. Ще бъде интересен месец", призова още Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова хвърли оставка от БСП

Корнелия Нинова хвърли оставка от БСП

Остава депутат, избран от гражданите