"Не ни плашете. Оставете ни да си вършим работата, а вие гарантирайте качество." Това каза в обръщение към Камарата на строителите лидерът на БСП Корнелия Нинова на влизане в АПИ за внасяне на повторно искането за независима проверка на магистралите.

"Внасяме искане със 79 подписа - независима европейска лаборатория да провери определени участъци на магистрали", заяви Нинова.

По думите ѝ това е действие за връщане на нормалността в държавата и обясни, че след като преди седмица Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски са внесли същото искане, от Камарата на строителите са реагирали абсолютно неадекватно.

"Те поискаха оставката на тези депутати и поставиха срок за подаването й до 18 ноември. Заплашиха, че ще блокират парламента и няма да ги допуснат до работа", изтъкна лидерът на левицата.

За техническа експертиза на проблемните пътища настоява БСП

За техническа експертиза на проблемните пътища настоява БСП

Да се извърши от независима европейска лаборатория

Според нея това поведение е абсурдно за европейска, нормална и правова държава.

Нинова подчерта, че показателна е втората акция на едрия бизнес в България.

"Искаме да се върне нормалността, законността и правовия ред и всеки да прави това, за което е избран", посочи лидерът на БСП.

Инж. Дончо Атанасов ще разследва себе си по сигнала на БСП

Инж. Дончо Атанасов ще разследва себе си по сигнала на БСП

Атанасов отговаря за поддържане на републиканската пътна мрежа

Тя е категорична, че работата на бизнеса не е да ограничава конституционните права на народните представители да си вършат работата.

Нинова отбеляза, че цялата парламентарна група застава зад Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски и отново иска проверката.

България на 93 място от 137 страни по (лошо) качество на пътищата

България на 93 място от 137 страни по (лошо) качество на пътищата

Най-хубави са пътищата в Обединените арабски емирства

"За Строителната камара искам да кажа, че можем да им гарантираме законност, еднакви правила за всички, никакъв политически натиск, изнудване и рекет , но срещу това искаме - почтеност и качество на работата", наблегна тя.

Тя напомни, че левицата иска проверката да се направи от независима европейска лаборатория, защото от АПИ са обяснили, че са правени вече проверки на качеството на пътищата, но по думите й те са правени само по документи.

"Изпраща се от тук документацията и само на базата на нея се правят заключения. Ние искаме експериментално да се вземат ядки от тези места и да се направи обективен анализ на качеството и изпълнението", допълни Нинова.

Половината пътища в България - в лошо или в много лошо състояние

Половината пътища в България - в лошо или в много лошо състояние

Около 100 млн. лв. годишно отивали за запълване на дупки