Борисов си прoтиворечи, хем е за затваряне е на външните граници, хем подкрепя повече средства за интеграция, коментира председателят на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

Тя обяснява, че правителството е приело постановление 208, с което се задължават българските общини да осигуряват на бежанците жилища, социални услуги, училища и лечение.

"Борисов призовал да се затворят външните граници на Европа за мигранти. Но иначе подкрепя бюджета за следващия период, който увеличава средствата за интеграция на бежанци в Европейския съюз", допълва соцлидерът.

Борисов предлага превантивно затваряне на всички европейски граници

Борисов предлага превантивно затваряне на всички европейски граници

Позицията ще защитава на предстоящия Европейския съвет

"Сега иска да ги връща обратно. Има леко противоречие, нали. Когато обещахме, че ако спечелим изборите, ще отменим това постановление, ни посочиха като антиевропейска партия. Даже платени социолози и политолози обясняваха как сме загубили заради антиевропейско говорене. Днес, най-големите европейци се обявяват против мигрантите", пише още лидерът на левицата.

Нинова коментира, че преди две седмици, на срещата й с лидери на партии от Вишеградската четворка, се е обявила против увеличаването на средствата за интеграция на мигранти, за сметка на социалния стълб за бедни, болни и слаби.

"Отново ме нарочиха за антиевропеец, който се среща с антиевропейски лидери. Какво стана сега. Просто Сенека се оказа прав: "Времето показва истината". И БСП се оказа права. Времето показа и това", пише Нинова в социалната мрежа.

БСП знае какво става в държавата и неспособността на управляващите да се справят

БСП знае какво става в държавата и неспособността на управляващите да се справят

Използваме правото си, и утре внасяме вот на недоверие в сектор сигурност, коментира Славчо Велков