ГЕРБ умишлено занижава приходната част в бюджета, за да отчитат излишъци. За това алармира лидерът на червените Корнелия Нинова.
По думите й бюджетът не е само счетоводство на приходи и разходи. Той бил най-важният инструмент на държавна политика, възропта лидерът на червените.

Според Нинова не се разпределяли правилно и средствата за общините. Тя обвини ГЕРБ отново, че поощряват удобните и наказват неудобните кметове. Тя е недоволна, че се подпомагали герберски общини. В същото време на общините се прехвърляла тежестта на задълженията. Големите общини ще се справят, смята Нинова.

На колко скорости живее България, запита пред журналисти соцлидерът.

Според БСП също така министърът на регионалното развитие се е превърнал в министър на магистралите. Тя обвини управляващите в рекет и натиск.

Настояваме за актуализация на бюджета, обяви Корнелия Нинова. Освен това левицата внася жалба в Конституционния съд за отмяна на текст в закона за публичните финанси, който позволявал безобразията на държавата спрямо общините.

По-рано днес вицепремиерът Томислав Дончев захапа червените за тези им критиките, завявайки, че БСП нямали областни кметове.