Това, което мина на първо четене няма да остане така в окончателния вариант на Конституцията. Това мнозинство записваше кражбата и корупцията в закони. Сега вдигнаха нивото. През конституцията продават българския интерес и си разпределят държавата на порции. Опитват се да определят разпределянето на регулаторите през Основния закон.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Стара Загора.

Тя посочи, че всеки ден виждаме доказателства за нестабилност, непоследователност, липса на прозрачност и договорки за разпределяне на властта. Според нея решенията не се вземат в парламента, а продължава модела на задкулисие. Накрая се поднасят готови решения, които се променят в рамките на деня, поясни лидерът на БСП.

По думите й всяко следващо решение на сглобката е по-лошо от предишното. Това е агония за държавата. Колкото по-скоро това правителство си отиде, толкова по-добре, категорична бе Нинова.

По отношение на вотът на недоверие, тя посочи, че това е основен инструмент на опозицията. Нинова подчерта, че към момента не е обсъждано внасяне на трети вот на недоверие, тъй като народните представители са фокусирани върху бюджета. Тя обаче не изключи варианта за внасяне на такъв вот в бъдеще.

Лидерът на БСП засегна и темата за "Лукойл". Според нея падането на дерогацията ще доведе до оскъпяване на горивата. Тя уточни, че БСП е против съкращаването на срока на дерогацията. Нинова бе категорична, че в сглобката се води битка кой да овладее "Лукойл".

Бойко Рашков пропука конституционното мнозинство
Обновена

Бойко Рашков пропука конституционното мнозинство

Все пак парламентът прие на първо четене промените в Конституцията