Корнелия Нинова официално е отправила покана към председателите на парламентарно представените партии за среща, на която да се обсъди и направи анализ и оценка на прехода. Писмо, подписано от Нинова, е изпратено до Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ, Валери Симеонов, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Веселин Марешки.

Както обеща вчера, лидерът на БСП върна папката на ГЕРБ без да подпише предложенията им за промяна на Конституцията, така че да отпадне давността за наказателно преследване при сделките от времето на приватизацията. От ГЕРБ бяха заявили, че очакват "златния пръст" на Нинова, за да прокарат промените в законодателството. Вчера обаче Нинова не подписа, като припомни, че БСП е единствената партия, която вече е направила оценка на прехода и то още през 2016 година. Затова и Корнелия Нинова смятала да покани останалите лидери в парламента на разговори.

Според официално отправената покана днес срещата трябва да се проведе в периода 6-8 декември 2017 г.

ГЕРБ очакват златния пръст на Нинова за давността при приватизацията

ГЕРБ очакват златния пръст на Нинова за давността при приватизацията

Предлагат промяна в Конституцията

"Предлагам да обсъдим общи политически и законодателни действия, свързани с приватизацията, реституцията, концесиите, обществените поръчки и ролята на "силовите групировки" през годините на прехода", пише Нинова в писмата.

Тя призовава да се намери вярното държавническо решение, което ще доведе до реални резултати и до очакваната от българския народ справедливост.