Рано е да говорим за коалиции. Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод предстоящите парламентарни избори.

Тя подчерта, че БСП е единствената партия с готова програма, приета на партийните й форуми и презентирана в цялата страна.

Нинова посочи, че социалистите чакат другите партии да представят програмите си с визия за управление на страната, но досега никой не го е направил.

Тя бе категорична, че е важно не само кой ще управлява България, но и какво ще направи.

Според нея очакваната ниска избирателна активност на изборите ще доведе до по-ниска легитимност на партиите, които ще влязат в Народното събрание и по-малко доверие в бъдещия парламент.

БСП: Президентът посочва датата на изборите, но да се съобрази с епидемията

БСП: Президентът посочва датата на изборите, но да се съобрази с епидемията

Те продължават подготовката си за избори

"Чуваме идеи за промяна в Избирателния кодекс в последния момент. Експерти смятат, че ще се наложи това", отбеляза соцлидерката.

Според нея е необходим цялостен план за различно управление, който не е с хоризонт до изборите, а да е стратегически проект за управление години наред, който да се изпълнява от няколко правителства.

Относно плана на правителството за възстановяване Нинова заяви, че той не предлага реформи, нито има стратегическа визия за 10 години напред, а проекти на парче, останали от предишни оперативни програми.

От избори март 2021 губят извънпарламентарните сили

От избори март 2021 губят извънпарламентарните сили

Срокът щял да е труден и за БСП

По нейни думи няма гаранции за спиране на течове на европейски пари, а това криело рискове за България, защото можело да не получим тези евросредства.

Тя увери, че алтернативният план, който предлага БСП, ще стигне до всеки гражданин.

Нинова отрече на БСП да е отказана регистрация в съда след последния конгрес на партията. По нейни думи документите вече са внесени и първо дело се очаква следващата седмица. Според нея всичко по документите на БСП е наред и не би трябвало да има проблеми.