Изборите ще бъдат редовни. Интересен е обаче анализът, че през декември се обявява датата на изборите. Този анализ направи пред БиТиВи професор Антоанета Христова.

Предизборната кампания ще бъде кратка и ще се съсредоточи в интернет, тя ще е таргетна, смята Христова. Възрастните хора ще бъдат изолирани от кампанията според Христова.

Социологията показва, че следващият парламент ще е разбит и прогнозира служебен кабинет. Срокът, определен от държавния глава за вота, не е от полза на извънпарламентарни партии. Но и за БСП ще бъде труден този срок по мнението на Христова. Тя очаква сложна и драматична кампания.

За проф. Михаил Константинов не е укорително депутатите да гласуват мерки за изборите

За проф. Михаил Константинов не е укорително депутатите да гласуват мерки за изборите

Машините за гласуване не били предвидени за пандемия

Доцент Татяна Буруджиева на свой ред коментира, че ситуацията с коронавируса ще промени начина на вземане на решения за кого да се гласува. Ще спечели този, който представи по-добри листи и адекватност към ситуацията, по думите й. Възможни са всякакви хипотези, подчерта Буруджиева. Тя съветва да се погледнат грешките и организацията на изборите в Румъния, които се проведоха.

Важен въпрос е как в пандемична обстановка ще се подготвят изборните комисии. Стратегията да се качиш на гърба на Борисов в кампанията не е печеливша по думите й. Не бих подценила господин Борисов, каза още Буруджиева.

Карантинираните вероятно няма да могат да гласуват - вотът по пощата бил абсурд

Карантинираните вероятно няма да могат да гласуват - вотът по пощата бил абсурд

Гласуването по интернет е ненадеждно според проф. Красимир Калинов