Грешка е да се налага санкция на Унгария. Това е още една стъпка към разделението в Европа, вместо да търсим обединена и силна Европа, за което всички се кълнем и вярваме.

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БиТиВи и изрично подчерта, че горното е нейно лично мнение и то се различава от това на Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто лидер е бившият лидер на БСП и премиер Сергей Станишев.

"Не за първи път със Сергей Станишев сме на различни позиции", посочи тя.

Орбан: Унгария обмисля правни действия срещу решението на ЕП

Орбан: Унгария обмисля правни действия срещу решението на ЕП

Орбан очаква "сериозен правен дебат" за решението.

Тя коментира четирите основни критики на Брюксел към Унгария и премиера ѝ Виктор Орбан - корупция, свобода на словото, Истанбулска конвенция и джендър идеология и политиката му към мигрантите.

"Унгария съвсем не е най-корумпираната и най-лишена от свобода на словото страна в Европа. Има държави в по-тежко състояние, но към тях не се предприема такава процедура. Остават другите два критерия - Истанбулската конвенция и джендър идеологията, срещу която те се обявяват и политиката по миграция. Това ме кара да мисля, че корупцията и свободата на словото се извеждат напред като знаме, защото всички сме срещу корупцията и за свободата на словото, но че истинската причина не е в това. Наказват ги срещу собствената им национална позиция, която е срещу джендър идеологията и миграцията", изтъкна лидерът на БСП.

Виктор Орбан пред брюкселския съд*

Виктор Орбан пред брюкселския съд*

Защо бе нужно Брюксел да настройва срещу себе си не само унгарските граждани, а и мнозина други граждани на ЕС, пита Димитър Петров

"Смятам, че политиката им е правилна, защото по тези две теми, по които имам същото мнение като тях - против Истанбулската конвенция и против това отношение към мигрантите, което елитът на Европа демонстрира през последните години, а то е - елате всички, законни и незаконни - елате, ние ще ви осигурим равни права", допълни тя.

Тя припомни, че има постановление на правителството, според което сме длъжни да осигурим на мигрантите здравни осигуровки, да платим осигуровки, жилища, право на труд и т. н. и да им осигурим равни права с българските граждани.

"Поставяш собствения си народ в дискриминация спрямо чужди граждани. Мисля, че елитът на Европа досега направи много грешки", категорична е Нинова.

Тя призова и премиерът Бойко Борисов да подкрепи Орбан.

Сидеров предлага НС да задължи Борисов да защити Орбан

Сидеров предлага НС да задължи Борисов да защити Орбан

Искането е подкрепено и от "Воля"