Такова чудо няма. Това възкликна лидерът на БСП Корнелия Нинова пред премиера Бойко Борисов, който от почти година не е идвал в Народното събрание.

Не се знаела позицията на кабинета по политиката на сближаване. "Редица държави ще получат повече пари от нас", разкритикува Нинова, като обясни, че солидарността изисква специално внимание към такива държави като България, за да не се разделя Европа на две скорости. Италия ще получи с 11 млрд. евро повече, Испания - с 10 млрд. евро.

"Защо това е така", пита Нинова. Според нея в тези държави имало държавници.

"Пазите неутралитет от българския национален интерес", обвини соцводачът на Борисов. "Нямаме и позиция по политиката за миграция... Защо не се изпълняват решенията за връщането на икономическите мигранти", пита социалистката.

Нинова посочи и че се задълбочава бюрокрацията на Европа. 8 милиарда евро дава повече Брюксел за чиновници в следващия бюджет. Нямало по-страшно от мълчанието, по думите й.

Нинова иска Бойко Борисов да внесе в Народното събрание дебат бюджета на ЕС. Иска още председателството да ни вкара в историята със защитени национали интереси.

Борисов не видял нищо, трасирано от Радев в Русия

Борисов не видял нищо, трасирано от Радев в Русия

Според Антон Кутев премиерът се държи като дерибей

В отговор Цветан Цветанов веднага защити постиженията на кабинета. Именно ние сме вкарали темата за Западните Балкани в обсега на ЕС.

На всички форуми в Европа се защитават националните интереси. Председателството не било на една партия. Всички политици трябва да бъдат поощрени, щом искат да се чуе силният глас на страната, по думите на Цветанов.

Високи резултати от ръководството ни на ЕС прогнозира още Цветанов.

Чест прави на министър-председателя, че днес е тук сред нас, каза още Цветан Цветанов.