Лидерът на БСП Корнелия Нинова видя първите показани пукнатини в парламентарните групи на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС относно проекта за промени в Конституцията и предложенията, които ще се направят между първо и второ четене.

Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом като аргумент за твърденията си за пукнатините, Нинова посочи, че има разнобой за двойното гражданство и за правомощията на главния прокурор.

Нинова иска да види какво ще внесат вносителите на проекта за промени в Основния закон между първо и второ четене в Конституцията, като след това ще преценят и в парламентарната група на "БСП за България" какво да предложат. Тя отново поздрави бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков, който реагирал в контрапункт на своята парламентарна група.

Нинова призова президента Румен Радев да покаже своя проект за промени в Конституцията и БСП щели да припознаят добрите предложения.

Тя каза, че е още рано да се каже дали ще подаде жалба в Конституционния съд след окончателното приемане на промените в Конституцията около Коледа.

Крум Зарков притеснен от бързането промените в Конституцията да бъдат приети

Крум Зарков притеснен от бързането промените в Конституцията да бъдат приети

Конкретните текстове ще станат ясни едва след второто четене