До септември Георги Кадиев регистрира партия „Нормална държава”.  

България е всичко, само не и земен рай. С тези думи той обяви началото на новия си проект на официална пресконференция. Според напусналия парламентарната група на БСП и настоящ независим депутат трябва да се започне всичко отначало, ден след ден и камък по камък. Време е да върнем държавата в икономиката, обяви Кадиев, като поясни, че партията му няма да връща комунизма.

Целта на формацията е създаване икономика на знанието. Зная, че звучи като клише, но това е бъдещето, посочи още Георги Кадиев. Формацията ще се бори за изграждане на средна класа, която в момента липсва у нас. Тя е тази, която не се продава за 50 лева на избори. Тя е тази, която не се корумпира, изтъкна Кадиев.

БСП прогнозира „една реколта” живот на кадиевата партия

БСП прогнозира „една реколта” живот на кадиевата партия

Политическите проекти били като ГМО растенията

Специален акцент в работата на партията му е воденето на политика за връщане на българите от чужбина. Ще се изграждат специални фондове за връщане на конкретни българи, които ще бъдат финансово подпомагани да се реализират в България. Георги Кадиев припомни, че 2 млн. българи са напуснали страната ни, като смята, че това преселение трябва да приключи.

Той обясни още, че се е опазил от корупционни скандали за времето, което е прекарал в политиката. Искам да предам това на този политически проект, изтъкна той и обяви война на феодалните модели.

Нямам нужда от проект, за да продължа в политиката, поясни още независимият депутат. Той посочи, че партията няма да е личен негов проект, а ще събира съмишленици.

Нямам намерение да мародерствам никоя партия, така той отговори на въпрос за отношенията си с БСП. Обичам хората на БСП, не обичам ръководството, подчерта Георги Кадиев и поясни, че няма да цепи левицата.

Партията ще бъде прогресивна, модерна, проевропейска. Кадиев обясни, че ще има предсрочни избори преди президентския вот и от резултата на партията му на тях щяло да зависи дали ще се кандидатира за президент.

Нямам нито едно действие, от което да се срамувам, посочи още той. Голямото делене в българското общество не е между ляво и дясно, изтъкна Георги Кадиев. Разделението било между корумпирани срещу некорумпирани и между отвратителни срещу отвратени.

На прогнозирания от него предсрочен вот Кадиев ще участва самостоятелно със своята формация. Категорично няма да работи с новата формация на Лютви Местан, който според него се е зачеркнал като политик като се е скрил в турското посолство.

Георги Кадиев настоява хората да си върнат държавата от олигархията, да пренапишат правилата, да преосноват институциите.

Не искам хората да гледат отстрани този мач, искам да слязат на терена, заяви още той.