Очаквам ветото на президента да бъде отхвърлено, защото това е нормалният подход. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на Патриотичния фронт (ПФ) Красимир Каракачанов.

Според него, след като бъде отхвърлено ветото, за което той очаква да бъдат събрани 131 гласа, президентът има два варианта – единият е да приеме волята на парламента, а другият да продължи да се прави на интересен и да го атакува в Конституционния съд.

Днес патриотите може да напуснат властта
Обновена

Днес патриотите може да напуснат властта

Условието - ако ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс бъде подкрепено днес

Каракачанов припомни, че по време на разговорите, в които са били уточнявани текстовете за гласуването в чужбина, е присъствал представител на Президентската институция, от която 24 часа след приемането на текстовете не е последвала реакция. „През тези 24 часа никой от президентството не каза, че има забележки”, коментира Каракачанов.

БСП отново поиска вето върху целия Изборен кодекс

БСП отново поиска вето върху целия Изборен кодекс

Определят въвеждането на задължителното гласуване като „скандален акт”

Съпредседателят на ПГ на ПФ заяви още, че след това президентът е започнал да се среща с представители на Протестна мрежа. По думите му това са „едни хора, които претендират, че представляват българите в чужбина, а всъщност представляват само себе си и са част от една Протестна мрежа”. „Аз се обадих и пожелах да се срещне и с вносителите”, коментира Каракачанов. Вместо среща обаче председателят на ВМРО получил заявка за вето.

На въпрос дали са се договорили вече партиите, подкрепящи мнозинството, Каракачанов изтъкна, че разговори има. По думите му те ще доведат до „правилно решение на парламента - да бъде отхвърлено президентското вето”.

Той бе категоричен, че ще бъдат направени някои поправки в закона, с които да бъдат разсеяни съмненията, че някой се опитва да нарушава възможността на българите в нормалния свят да гласуват.