Нов политически проект "Ние, гражданите" ще участва в изборите за местна власт. Негови мандатоносители са две политически партии - Коалиция "За теб, България" и "КОЙ".

Движение "България на гражданите" се регистрира в ЦИК, издига и партийни кандидати

Движение "България на гражданите" се регистрира в ЦИК, издига и партийни кандидати

В София, Плевен и Шумен ДБГ подкрепя граждански кандидатури

Идеята на проекта е да бъде основно граждански и да даде възможност инициативни граждани да защитят своите виждания в политиката.

Това стана ясно по време на пресконференция в БТА.

По думите на председателя на Коалиция "За теб, България" генерал - майор Валери Григоров, усилията за създаване на граждански проект са основата, върху която изграждаме идеята за участие в гражданската платформа на предстоящите избори за местна власт.

Проектът цели обединение на граждански сдружения и неправителствени организации. Към настоящия момент са се включили повече от 40 сдружения.

Зад мен стоят гражданите, не олигарсите, отсече Манолова
Обновена

Зад мен стоят гражданите, не олигарсите, отсече Манолова

Тя се регистрира за участие в местния вот

Властта управлява засягайки и пренебрегвайки обществено значими интереси, за да защити корпоративни и комерсиални интереси, смята Григоров. Въпреки, че целият суверенитет произтича от народа, той на практика е игнориран и не участва пряко в управлението, каза още Григоров.

"Искаме да предоставим инструмента за участие във властта на всички български граждани, които са игнорирани", обясни той. Според него държавата ни трябва да се освободи от управляващата бандитска структура. Корупцията е превърната в държавна политика и пречи на гаранциите за защита на правата и обществените интереси.

Според Светлозар Съев, лидер на партия "КОЙ", заедно можем да си помагаме срещу хегемона срещу нас и безобразията на управляващите. "Управлява ни сериозно организирана мафия, затова искаме заедно да се защитим", каза Съев.