Преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова видя няколко варианта за провеждането на нови избори. Единият възможен изход е да се бави връчването на мандатите и разпускане на Народното събрание по два модела - по стар и нов стил до 7-15 януари и оттам да се върви към избори през март месец. Другият вариант, който го намекнали от ГЕРБ са избори 2 в 1 - парламентарни и местни избори догодина през октомври месец с хартиено и машинно гласуване, обясни тя пред БНТ.

Тя определи връщането на хартиената бюлетина като лош вариант.

По думите ѝ президентът няма да бъде медиатор, посредник и архитект на коалиции. Времето, което дава държавният глава на партиите, трябва да бъде оползотворено. Все още сме свидетели на маркиране на територии с цел да се види кое от малцинствата ще успее да привлече крехко мнозинство. Партиите не могат да намерят пратеник и медиатор между двете страни, отбеляза тя.

ДБ иска третия мандат, но чака да види първите два

ДБ иска третия мандат, но чака да види първите два

Партията може да бъде център на взимане на решения в трудна обстановка, според депутата Мартин Димитров

Доц. Киселова изтъкна, че "Български възход" на Стефан Янев е в блока на ГЕРБ и ДПС, докато от другата страна са ПП, БСП и ДБ. Независимо в кой от вариантите ще се стигне до някаква форма на съгласие с всички условности политическите лидери закъсняват.

Доц. Киселова не чува разумни подходи как да се постигне добър резултат с бюджета, но и със съставянето на правителство. Партиите не знаят какво да правят. Когато бъде връчен мандатът, седем дни ще изтекат толкова по-бързо, отколкото изтича обикновеното време, посочи тя.

ДПС готови да влязат в антикризисно управление

ДПС готови да влязат в антикризисно управление

Петър Чобанов: Обсъждаме наше предложение за намаляване на цените на горивата

Според доц. Киселова Народното събрание е неспособно да избере правителство, но е неспособно да извършва и редица други дейности.

Наталия Киселова настоя депутатите да отворят процедурата за попълване на ВСС.