Градският съвет на СДС София се събра на извънредно заседание.

Причината е получилото се преподреждане на листата за национален парламент, заради което на мястото на Иван Сотиров в 24 МИР листата на сините оглави лидерът Мартин Димитров.

600 подписа са събрали сините в подкрепа на Сотиров. Според тях изместването му от Мартин Димитров е в разрез с устава на партията, за чието спазване те настояват.
Столичното ръководство на СДС ще обсъжда и с какво решение да излезе по въпроса.

Вече веднъж те са изпратили писмо с искането си до Раковски 134 за свикване на Национален съвет, който да се произнесе по въпроса, но от синята централа са отказали.

Припомняме, недоволството на СДС-София беше предизвикано от решението на  НИС лидерът Мартин Димитров да избере района, в който да се кандидатира.

Той оглави листата в 24 МИР, където първоначално за водач беше посочен Иван Сотиров.

Междувременно трусове се усещат и в русенското СДС. Според Румен Христов по следния момент и там е имало пренареждане на списъка на мажоритарните кандидати и водачите на листи за парламентарните избори.

След като беше гласувано Румен Христов - бивш министър на земеделието от кабинета на Стефан Софиянски и зам.-министър на икономиката в кабинета на Филип Димитров - да е водач на листата в Русе, в последствие той е заменен от Михаил Михайлов.
За мажоритарен кандидат е посочен Христо Кирилов Попов.