"Няма мек и твърд "локдаун". Думата има определена семантична тежест. Нито има "почти блокада", нито има каквато и да е друга форма на ограничение, има мерки. Няма да бъде ограничавано движението, няма да има вечерен час, няма да има забрана за движение в паркове и градини, както беше през пролетта."

Това заяви транспортният министър Росен Желязков пред bTV.

Предлагат затваряне на държавата до март 2021 г.
Обновена

Предлагат затваряне на държавата до март 2021 г.

От петък затварят сладкарници, спират екскурзии, стажове и практики

"Тази сряда кабинетът ще гледа мерките. Ще чуем доклада на здравния министър. Лично за транспортният сектор не мисля, че ограниченията ще имат такъв ефект. Мерките трябва да бъдат социално поносими и социално защитими като компенсации, и симетрични. Това означава, че ако са насочени към превенция на натиска върху болничната система, те трябва да бъдат насочени в този фокус, в транспорта не мисля, че ограничението на движението на транспортните средства, железопътният и въздушният транспорт трябва да бъдат ограничавани", допълни транспортният министър.

Работата на министерството на здравеопазването е да предлага мерките, а на другите министри да преценят как те ще се отразят на техните сектори, отбеляза Желязков.