Връщане в предренесансовите времена за изборните права. Това видяха от ДПС в новия Изборен кодекс, чиито най-нови промени се гледат на второ четене в парламента.

Извършихте поредното грубо посегателство срещу българската Конституция, скочи Хамид Хамид на решението да се разкриват само до 35 секции зад граница. В този текст от изборното законодателство той видя поредно грубо изнасилване на българската Конституция.

На свой ред Тунчер Кърджалиев изтъкна, че решението на герберите накарало партията му да премине прага на умерената опозиционност. Допуснахте нов изстрел срещу българската демокрация, недоволен е депутатът. Демокрацията била подчинена на бляновете на ултранационалистите.

Вие ни подарихте кауза, обърна се Кърджалиев към управляващите. Напоително от ДПС щели да обясняват на избирателите си, че се е ограничавало право на глас.

Когато се навеждаш - и ти, и гръбначният ти стълб губите част от благородството си, този призив той отправи към герберите.

Четин Казак отново повдигна темата да падне забраната за водене на предизборна кампания на майчин език. Според него тази забрана била срамна за страната ни.