Зелените изразяват силно възмущение от назначението на инж. Григор Гогов за директор на Изпълнителна агенция по горите. Според тях новият-стар шеф на Агенция е известен с близките си връзки с дървената мафия в България.

При първото си назначаване като директор на Изпълнителна агенция по горите, което става по времето на правителството на Орешарски, Гогов разформирова специализираното звено на агенцията за борба с дървената мафия, известно със своите бързи и независими проверки, разкриващи фрапиращи нарушения в горите, често свързани със скандални фирми с политически протекции, съобщават от Зелените. Според тях в периода на неговото ръководство прозрачността в действията на агенцията значително намалява.

По време на престоя си в Държавно ловно стопанство "Черни Лом" Григор Гогов бе обвиняван многократно от граждани за незаконни сечи, дърводобив без одобрен план и източване на стопанството чрез близки до Гогов фирми, припомнят от Зелените. Дърводобивни фирми на Гогов и сина му са били осъждани нееднократно заради задължения към общини и други фирми.

"Опазването на горите от незаконна сеч е инвестиция в бъдещето и здравето ни... не можем да допуснем толерирането на фигури, емблематично свързани с погубването им", категорични са от Зелените. Те настояват служебният Министър-председател да посочи кой е отговорен за назначението на Гогов.