Парламентът ще работи следващата седмица 5 дни. В понеделник и вторник председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредни заседания. На тях ще се гледат бюджетът и данъчните закони.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова припомни, че вчера депутатите се скарали кога да се гледат данъчните закони и бюджета и че макрорамката трябва да се гледа днес като първа точка. Вчера изпълнихте една поръчка, подчерта тя. Вчера призовах разумът да надделее над лакомията, изтъкна лидерът на червените. Нинова настоя бюджетът да се гледа днес като точка 4 от дневния ред, но това не мина очаквано.

Желязков обясни, че Асен Василев е на заседание на ЕКОФИН днес и утре и не може да присъства в пленарна зала.

Нямам никакво желание да ви чета лекции, включи се Йордан Цонев. Днес бюджетът щял да се гледа, ако министърът на финансите бил в България. Заради ЕКОФИН се направило разместване на дневния ред. Готов е докладът, веднага го започваме, искате ли без министъра - не искате, каза депутатът от ДПС.

Отново депутатите влязоха в спор кога да се гледа бюджетът - преди или след данъчните закони. Румен Гечев отново настоя първо да се гледат данъчните закони и после бюджета. Такава била практиката в ЕС. Изобщо някой зачита ли дневния ред, недоумява социалистът Иван Ченчев, който обвини парламентарния шеф, че удрял печата и узаконявал разпределянето на порциите в сглобката. Не може само ДПС да назидава парламента, не сте безгрешни, обърна се той към депутатите от ДПС.

БСП иска 5% от БВП за образованието

БСП иска 5% от БВП за образованието

Защо трябва да чакаме PISA, за да прогледнем, пита Ирена Анастасова