Във връзка с постоянно задаваните въпроси относно резултатите от тестовете на председателя на Народното събрание Никола Минчев от пресцентъра на НС излязоха със следната информация:

Тестовете на Никола Минчев са направени след домашно посещение на лекуващия го лекар от болница "Лозенец", който наблюдава здравето на председателя на Народното събрание. Той е направил антигенен тест (с положителен резултат), а след това и бърз PCR тест (с резултат до два часа), който също е бил положителен. Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница "Лозенец", като са направени на 10.01.2022 г. и са въведени надлежно към РЗИ-София.

Като публична личност, която се среща ежедневно с десетки и дори стотици хора, Никола Минчев се подлага на рутинни тестове за COVID-19. Тестът му за понеделник е бил планиран за времето след приключването на заседанието на КСНС. Г-н Минчев своевременно е уведомил контактните си лица и обществото.

Припомняме, че депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов изрази съмнения около направените тестове. Според него те са невалидни или са направени преди заседанието на КСНС. Съмнения в коректността на председателя на НС изразиха и от партия "Възраждане".

Минчев е имал съмнения за ковид преди КСНС, подозират от ГЕРБ

Минчев е имал съмнения за ковид преди КСНС, подозират от ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ зададе два въпроса

След заседанието на КСНС, проведено на 10.01.2022 г., водещите политически фигури в страната, сред които са премиера Кирил Петков и президента Румен Радев, са поставени под карантина.