Специализираният транспорт и охрана на лица, заемали висши държавни длъжности като министър-председател, председател на Народното събрание, министри и т.н., да бъде само 6 месеца след слизането им от поста. Това са входирали като законово предложение в деловодството на Народното събрание от партия "Възраждане", обяви на брифинг в парламента депутатът от формацията Цвета Рангелова.

"Тестът от закона, който изменяме, касае правото на определени държавни лица като министър-председателят и председателят на Народното събрание да използват специализиран транспорт безусловно, без каквито и причини да налагат това. Според закона в момента такива лица могат да ползват такъв специализиран транспорт до 4 години след излизане от длъжност", каза тя.

Излишен разход. Това е основният мотив за промени в закона за НСО според партията на Костадинов.

"В историята не са известни каквито и да е случаи, които да налагат използването на този огромен ресурс и разход за данъкоплатците. Имало е случаи, в които политици сами са пускали сигнали срещу себе си и са си осигурявали един луксозен начин на живот", аргументира се още народният представител.