Б. Цеков: Трябва да сме лоялни към обществото, а не към лидера си•

На брифинг в кулоарите на парламента Симеон Саксколургготски отказа да отговори на въпроса кога ще направи промени в кабинета.
Критиките на зам.-председателя на парламентарната група на НДСВ Борислав Цеков, отправени вчера - 13 ноември, той определи като импулсивни изказвания - •Допускам интелектуална самозабрава, но мисля, че нелоялността е нещо друго,• заяви още премиерът.

Много отдавна се говори, че мнозинството се разпада, каза Симеон в отговор на въпрос какви мерки ще предприеме за консолидирането му. Той обясни, че се води както винаги активен диалог с коалиционния партньор, но според него той не трябва да е в публичното пространство.

Относно идеята за създаването на нова парламентарна група Симеон Сакскобургготски заяви, че ще потърси примери в по-еволюирали държави и партии дали това води до нещо положително и уважавано от обществото.

Като безумна спекулация определи Симеон коментарите относно смяната на името на НДСВ. Той уточни, че идеята е била негова, за да се избегнат съмненията за култ към личността у нас.

Премиерът уточни, че въпросът за свикване на конгрес на НДСВ предстои да бъде обсъден.

Протестите на синдикатите вчера той определи като прояви, които едва ли излъчват положителен сигнал в чужбина, но по думите му те се случват и в други държави.

Попитан дали се обсъжда идеята за съставянето на програмно правителство, министър-председателят заяви, че се обсъждат много неща, включително и това, което “не означава, че следващото правителство ще е програмно”. Ние имаме намерение да изпълним мандата си, категоричен беше Симеон Сакскобургготски.