Няма турска намеса в изборите, има комунистическа пропаганда, категоричен бе лидерът на ДОСТ Лютви Местан по време на пресконференция в БТА.

Той заподозря, че се готви след изборите патриотарско мнозинство между Патриоти, БСП и ДПС, с което да бъде изведена страната ни от НАТО, за отказ от евроатлантическата ориентация.

Местан бе категоричен, че постигнатият диалог от него в качеството му на тогавашен лидер на ДПС му е коствала главата като председател на партията. Турция не е желаела диалог с Ахмед Доган. Затова с тази задача е бил натоварен Местан. Той подчерта, че южната ни съседка е стратегически партньор.

Румен Радев: Намесата на Турция в изборите ни е факт

Румен Радев: Намесата на Турция в изборите ни е факт

Истинският патриот и политик обичат България

Лютви Местан не пропусна да разкритикува и изказванията на Георги Първанов, който по думите му точно с гласовете от Турция е бил избран за президент и изтъкна, че е абсолютно неприемливо да говори за вота от Турция, защото държал абсолютния рекорд от над 90 хиляди гласа. "Вчера има твърде нагло изказване от Кърджали, точно срещу правото на тези хора да гласуват", коментира Местан.

Като евтин трик Местан определи свързването му с Ердоган. Той бе категоричен, че Турция не ни е враг. Според него диалогът с нея трябва да е прагматичен, освободен от исторически предразсъдъци, именно заради стотиците хиляди български граждани там.

Като отговор на изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, Местан го определи като "паническа стратегия за спасяване на кожата".

Той разкритикува лансираната теза за обединителен патриотизъм и изтъкна, че очаква наказателен вот, защото избирателите този път няма да преглътнат Слави Бинев и Камен Пенков в листите на основаното от Ахмед Доган движение.

"Крайната цел е изграждане на хомогенно ценностно патриотарско мнозинство като контрапункт, отпор на един много опасен враг в лицето на ДОСТ. Този враг е толкова опасен, че той непременно трябва да бъде смачкан. Това е висока обединителна патриотична идея в името, на която българските граждани трябва да преглътнат дори съюз между ДПС и крайните националисти. Подготвя се почвата точно за такава перверзия", коментира Местан.