Трета политическа сила, със сериозен шанс за второто място, очаква да бъде Веселин Марешки и неговият „Либерален алианс" след изборите на 12 май.

При отсъствие на медийно затъмнение Марешки дори прогнозира, че би имал сили да се бори и за изборна победа.

Според фармацевтичния бос, партия „Либерален алианс" отговаря най-точно на профила, издигнат от протестиращите в началото на годината.

„Хората на Марешки са онези нови, независими, некорумпирани и неучаствали досега във властта личности, които хората са поискали да ги управляват", счита лидерът на „Либерален алианс".

Към фармацевтичния бос и президент на футболен клуб „Локомотив Пловдив" се присъедини волейболната легенда Борислав Кьосев, който ще бъде лицето, което се натоварва със задачата да подобри състоянието на българския спорт.

Той е и водач на листата на Марешки в 23 МИР София.

Председателят на „Обединените социалдемократи" Кольо Парамов пък ще бъде силната икономическа фигура зад Марешки.

За правните въпроси ще се грижи адвокат Мариана Митова, член на Софийска адвокатска колегия от 2000г.

„Ние сме хора доказани в своите области и обединени от общи идеи, като излизане от тежката ситуация в държавата", категоричен е Марешки.

„Нито един от представените специалисти не може да бъде наричан „лидер", тъй като всеки е такъв в своята област", добави бившият коалиционен партньор на Яне Янев.

Варненският бизнесмен отправи остри критики към всеки един от своите политически противници, като се спря най-вече на Иван Костов, Меглена Кунева, БСП, ДПС и АТАКА.

„Ние сме много по-социални от БСП", заяви Марешки, изтъквайки своето предложение за увеличение с 200лв. на най-ниските пенсии и далеч по-евтините лекарства, които „Либерален алианс" обещава.

„Опазил ни Господ, от такива представители на малкия и среден бизнес, като Кунева и Костов", коментира Марешки.

Най-остър той бе спрямо лидера на АТАКА - Волен Сидеров. „Като патриот ме е срам този човек да се нарича „лидер" на националистите и патриотите в България. Какъв патриот може да бъде човек, известен със своите пиянски изцепки, побоища и чупене на врати?"

Доста по-меко се оказа мнението му спрямо бившите управляващи от ГЕРБ. Бизнесменът призна, че уважава голяма част от свършеното от Кабинета Борисов, особено в условията на криза. Все пак, Марешки подчерта, че щом се явява на избори, значи не е доволен от управлението.

Фармацевтичният бос и Кьосев имат „революционна идея" за развитие на масовия спорт у нас.

„Всеки двор на всяко училище ще бъде превърнато в модерна спортна площадка, при управление на „Либерален алианс", зарекоха се двамата.

За целта са необходими сериозни промени в закона за спонсорството.

Според Кьосев днес, който дава пари за спорт е глупак. „Трябва нов закон и данъчни облекчения за онези бизнесмени, които желаят да инвестират в спорта", категорична е звездата на родния волейбол.