Областният съвет на ДПС в Силистра е подписал декларация, с която застава зад решението на почетния председател на Движението Ахмед Доган (да не се подкрепи кабинетът "Желязков" - бел. ред), предаде БНР.

Декларацията е подписана от областната и общински структури, кметове и председатели на Общински съвети по места, издигнати от ДПС и са за единство в партията. Подписите са си поставили:

  1. Сезгин Галип
  2. Ерчин Осман
  3. Нехат Нури
  4. Невхис Мустафа
  5. Неждет Джевдет
  6. Елис Талят-Мустафа
  7. Сузан Акиф
  8. Тансер Бейти
  9. Сунай Исмаилов
  10. Бирол Мехмед
  11. Севджан Адем
  12. Нехат Кантарова
  13. Айсел Ешрефова
  14. Февзия Асан
  15. Жулвер Реджеб
  16. Юмюхан Расим
  17. Сезен Поси
ДПС се сбира на Централен съвет, но в Сараите?

ДПС се сбира на Централен съвет, но в Сараите?

Орхан Мемиш, депутат в 7-ото Велико Народно събрание, който е бил за известно време и началник на кабинета на Ахмед Доган, коментира, че ситуацията в ДПС не е опасна, но е много много тревожна.

Той подчерта, че Ахмед Доган все още има всички функции, които е имал и навремето и сега в момента той назначава. "А тези, че са някакви, които се обявяват за председатели, те наистина са избрани от т. нар. Централен съвет. Логиката е, че те трябва да се съобразяват", уточни Мемиш

Все още нещата не са стигнали до пика си, защото Доган държи нещата.

Запитан дали е допускал някога, че ще се стигне до такова положение в ДПС, Мемиш каза, че не е очаквал и изрази мнение, че може някой да подсказва на Пеевски, че може да е повече от Доган.

Корман Исмаилов: ДПС е инструмент - преди на Доган, сега на Пеевски

Корман Исмаилов: ДПС е инструмент - преди на Доган, сега на Пеевски

Пеевски има много опит в превземането на бизнеси и компании