ДПС е инструмент - преди на Доган, сега Пеевски го превзема. Това заяви Корман Исмаилов, бивш лидер на младежката организация на Движението за права и свободи, пред БНР.

По думите му Ахмед Доган, почетния председател на ДПС, е изпуснал ситуацията и сега контролът е в Делян Пеевски, сегашен председател на партията, и допълни, че той е успял да овладее ръководните органи на Движението, като е поставил свои хора в Централното оперативно бюро.

Пеевски има много опит в превземането на бизнеси и компании, подчерта Исмаилов. Според него "страх тресе" апарата на ДПС и нищо не се е променило от времето, когато той и Касим Дал са били изключени.

Също така, посочи още бившият лидер на младежката организация на ДПС, председателят на Движението за права и свободи знае как да използва информацията, умее да произвежда и управлява зависимости, каза още Корман Исмаилов.

Още един депутат от 50-ото НС подава оставка

Още един депутат от 50-ото НС подава оставка

Това е Филиз Хюсменова от ДПС

Според него и Бойко Борисов, и Ахмед Доган са зависими от Пеевски, като почетният председател е контролиран с документи. "Знаете позициите на Пеевски в прокуратурата, има хора и в службите", допълни Исмаилов.

Турция не може да промени нищо в ДПС, коментира още бившият лидер, понеже тя е организация, която е под фасадата на Закона за политическите партии - участва в изборите, трябва да представлява гражданите, но нещата са много централизирани и контролирани, основно със страх.

През последните дни имаше няколко рокади в редиците на ДПС, като последователно напуснаха Фелиз Хюсменова, Айсел Руфад, а в края на седмицата дойде и искане Рамадан Аталай да излезе от Народното събрание. Структурите на ДПС се обявиха против последните решения на ръководството и призоваха почетния председател на партията Ахмед Доган лично да се намеси. 

Припомняме, че в разследването на Антикорупционният фонд по казуса с "Осемте джуджета" се появява и името на Делян Пеевски. Според Илия Златанов, един от ръководителите на 'Изамет", най-голямата компания за производство на анасансьори в България, през 2019 година Петьо Петров - Еврото му казва, че депутатът от ДПС Делян Пеевски имал интерес да влезе в асансьорния бизнес, където се чакало финансиране от ЕС за подмяна на старите асансьори в Бълагрия.

През 2019 година и оръжейният търговец Емилиян Гебрев също се оплака, че има опити дружеството "Дунарит" да бъде придобито, а според медийни публикации тези опити също водят към депутата от ДПС.

ДПС-Пловдив свали доверие от депутата Рамадан Аталай

ДПС-Пловдив свали доверие от депутата Рамадан Аталай

Причината - слаби резултати на изборите в областта