"Няма да позволим България да се управлява с юмрук, с агресия и демагогия от овехтели политици с нечистоплътни интереси в частна полза или от недоносени политици, без опит и с популизъм. Настояваме да продължите единствения правилен път за развитието на страната ни с международния си авторитет, ясни цели и политики, работещи за хората". Това съобщение изпратиха от областната управа на Враца до редакцията ни.

В теста от администрацията се изтъква правителствената подкрепа към реновираната волейболна зала в Спортен комплекс "Христо Ботев", чиято инвестиционна стойност е 1,2 млн. лева. От името на областния управител на Враца Малина Николова се подчертава и посещението на Борисов в немския завод МД Електроник.

Вие как протестирате, пита Борисов строителите на пътища

Вие как протестирате, пита Борисов строителите на пътища

Борисов и Аврамова се затрудняват да носят маска и я придърпват дори при срещи с хора

От името на областната управа е текстът, който цитираме:

"Уважаеми господин Борисов, фактите сочат, че през последните 30 години осезателна и развиваща помощ област Враца получава само чрез правителствата, които Вие ръководите. Ние, живеещите тук, съзнаваме добре как приемате нашите приоритети за приоритети на правителството и решавате конкретните проблеми на Северозапада. Фактът, че с министър Аврамова стартирахте най-значимия проект - скоростния път Видин - Ботевград е доказателство, че може да разчитаме подкрепата Ви да става все по-мощна за област Враца. Средствата, които успяхте да защитите в Европейския съвет за Северна България, са така необходими за развитието на нашите градове и села. В отговор на Вашите усилия, ние стоим заедно с Вас и чувайки хората, живеещи в нашата област, ще направим предложения за стратегическо развитие на нашия район със средствата от държавата и Европа.".

Под текста са цитирани благодарности от кметовете на Оряхово - Росен Добрев, на с. Челопек - Тихомир Тошев, на с. Търнава - Габриела Раловска и общинският съветник в Общински съвет - Роман - Росен Цолов. Те "засвидетелстваха своята подкрепа към премиера и правителството за финансираните пътни отсечки Селановци - Кнежа, Алтимир - Търнава - Бяла Слатина, Мездра - Роман, реконструкцията и изграждането на водопровод в Челопек", се казва в съобщението от администрацията на Малина Николова.

Повод за този текст е днешната разходка на премиера Бойко Борисов с джипа в компанията на регионалния министър Петя Аврамова и кмета на града Калин Каменов. След като посетиха спортния комплекс, където бе посрещнат от предварително организирани граждани, компанията се придвижи с джипа до германския завод.

Пред завода също имаше организирани граждани, които чакаха делегацията.

"Господин Борисов, защо идвате инкогнито", запита кореспондент на телевизия във Враца премиера Бойко Борисов при посрещането му в завода. Секунди преди това Борисов бе приветстван с аплодисменти от хора, събрани пред фабриката. Имаше дори кратко скандиране: "Бойко! Бойко!". Това показа видео, заснето от пресцентъра на премиера, излъчвано на живо в социалната мрежа Фейсбук.

"Кое е инкогнито", ядосано отговори премиерът. "Това са Ваши хора", се чу глас от публиката, на което друг глас допълни: "Всички са негови хора.", на което премиерът се завъртя и влезе в завода, придружаван от кмета на Враца Калин Каменов и от охраната си.

След разходка из завода на портала премиерът и придружаващите го отново минаха от кордон от събрани хора, които скандираха името му.

На въпрос: "Често казвате, че зимата ще бъде тежка. Някаква икономическа платформа, върху която да стъпи това твърдение, може ли да представите?", Борисов изреди, че има работни места за Северозапада, висока добавена стойност, пътят, който е град Мездра... и бе прекъснат от аплодисменти.

Той продължи да акцентира върху началото на строежа на пътя Ботевград-Мездра, при което женски глас от публиката заяви: "Ама Вие имахте вариант 10 г. преди това да го построите". Хората изразиха негодуванието си от забавянето на строежа на пътя и мъжки глас запита: "Защо не го построиха преди 10 години, бе, госпожо?". Друг, вероятно забравил, че първият кабинет на премиера Бойко Борисов бе сформиран на 27 юли 2009 г., запита гръмогласно: "Как преди управление ще се построи?".

Борисов спокойно изслуша своите защитници, които обвиниха премиера Сергей Станишев, който увеличил пенсиите и си заминал, както и Пламен Орешарски защо не е построил пътя.

Следващият въпрос към премиера Борисов бе, че отпусканите сега пари за хората са разчетени до края на календарната година. Ако зимата, както предвижда и той, бъде твърда тежка, дали ще се наложи да се тегли кредит, Борисов отговори, че до пандемията България вървеше нагоре.

Мъж благодари на Борисов за пътя до град Роман. След което жена благодари за пътя между гр. Бяла Слатина-Търнава-Алтимир вече е факт, на което пиарката на премиера я поправи, че все още се работи по този участък.

"Вярваме, че има още много неща да правим заедно", се чу женски глас от събраните хора, при което премиерът бе изпратен с възгласи: "Бойко".