Общините подкрепят продължаването на програмата за саниране, стана ясно от позиция на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ). От НСОРБ категорично възразяват срещу всякакви опити за спекулации за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, гласи позицията им.

Правителството в оставка намери пари за програмата за саниране
Обновена

Правителството в оставка намери пари за програмата за саниране

Павлова не е съгласна да бъде министър в бъдещо служебно правителство на ПФ

Считаме, че принципните спорове по основни държавни политики не бива да се противопоставят на конкретни и добре работещи решения, които допринасят за подобряване на жизнената среда и се отразяват и на стандарта на населението и на облика на нашите градове.

Не подписвайте нови договори за саниране, зове Лиляна Павлова

Не подписвайте нови договори за саниране, зове Лиляна Павлова

Правителството спира санирането, парите са свършили

Равносметката на общините показва, че хората са доволни от резултатите по програмата до момента. Разбира се, натрупаният опит позволява да се предприемат мерки за подобряване на организацията, контрола и ефекта от осигурените публични средства.

Общините подкрепят продължаването на програмата и обновяването на повече жилищни сгради, защото основна цел на ръководствата на всяка община е създаването на по-добри условия за живот в населените места.

След 2018-та си плащаме част от санирането на панелките

След 2018-та си плащаме част от санирането на панелките

Националната програма изисква съфинансиращо участие

Това бе заявено преди дни на среща между министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова и Управителния съвет на НСОРБ. На срещата бяха обсъдени и параметрите на програмата. Местната власт е най-близо до проблемите на хората и когато се вземат решения, които засягат общините, винаги е добре да се търси и взема предвид становището на общините.