Повече от час депутатите в парламента спориха по подадената оставка на депутат от "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков. Заявлението си за напускане на групата и МС е първа точка в дневния ред, считано от 15 юли. Депутатът е избран от Сливенски район, а твърденията в зала са, че Гвоздейков ще заеме поста директор на новосформирано държавно дружество "Държавен медицински въздухоплавателен оператор" (б.а. създаването присъства днес в дневния ред на Министерски съвет).

Обвиненията към Гвоздейков дойдоха първо от "Възраждане", днес от трибуната депутатът Николай Дренчев коментира, че дали депутатът "ще е в залата или във въздухоплавателна авиация, няма значение" и поиска министърът на транспорта Николай Събев да дойде в парламента. Дренчев твърди, че Гвоздейков ще поеме "нова вертолетна служба, а решението за създаването й се приема в последните дни на кабинета Петков".

Депутат от "Продължаваме Промяната" подаде оставка

Депутат от "Продължаваме Промяната" подаде оставка

Георги Гвоздейков от Сливенския избирателен район напуска парламента

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов посочи, че ще следят внимателно и предложи депутатът от ПП "да остане такъв добър професионалист в парламента". От ГЕРБ Тома Биков също поиска обяснения и нарече "технократско назначение на политическа фигура".

Димитър Недялков от ПП индиректно потвърди за назначението на Георги Гвоздейков, като обяви, че " на новия пост може да разчита на тяхната помощ изцяло".

ОТ ДПС Станислав Анастасов попита "под кой патринониум ще е дружеството?" и попита "колко законопроекта е внесъл народният представител".

БСП поиска почивка, смятат, че председателят Мирослав Иванов не може да овладее залата и да се работи по дневния ред, а часове се обсъжда оставка на депутат. Правена бе и проверка на кворума.

И след нея дебатът продължи със същите анализи, обвинения и коментари от страна на ГЕРБ и ДПС за поста на Георги Гвоздейков, като бе наречен "грозен и брутален пример за продължаването на подмяната", "създаване на закони заради един човек" и други. Въпреки дебата - оставката бе приета със 111 гласа "за", 29 "против", "въздържали се" 6.

ПП се ядосаха на Възраждане и определиха твърденията им за Георги Гвоздейков като клевети

ПП се ядосаха на Възраждане и определиха твърденията им за Георги Гвоздейков като клевети

Те настояват за извинение