Депутатът от "Продължаваме Промяната" (ПП) Георги Гвоздейков е подал оставка. Това става ясно от проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица, уточнява в. "24 часа".

Като точка първа е заложено гласуване на оттеглянето му от парламента. Оставката си той е подал на 14 юли.

Гвоздейков е на 46 г. и е от Сливенския избирателен район. По професия той е инженер и владее руски и английски език, както пише в биографията му на сайта на Народното събрание.

На 7 юли от "Възраждане" го обвиниха, че неправомерно се е явил на конкурс за директор на дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация". Според Николай Дренчев той е кандидатствал за поста без необходимия ценз, докато е депутат, бил назначен, пуснал си отпуск и продължил да депутатства.

Малко след това от "Продължаваме промяната" излязоха с опровержение. Според тях Гвоздейков наистина се е явил на конкурс, който е обявен още преди старта на предизборната кампания.

"Впоследствие печели конкурса, но не се явява в 14-дневния срок, за да бъде назначен. Според действащата нормативна уредба, ако служителят не встъпи в длъжност или не положи клетва в този срок, органът по назначаването издава акт за назначаване на следващия класиран кандидат", казват още от ПП. Обясниха и че Гвоздейков не е бил депутат, когато конкурсът е обявен, не е назначен за директор на дирекция и е имал необходимия ценз за участие в конкурса.

ГД ГВА може да остане без лиценз, алармира Николай Дренчев

ГД ГВА може да остане без лиценз, алармира Николай Дренчев

Причината - задълбочаващи се в годините проблеми