Министерството на правосъдието на Република Северна Македония обяви номинациите за членове на работната група, която трябва да подготви предложенията за промени в конституцията на страната, съобщи БТА. За целта са били изпратени покани за представяне на политическите партии и на президента Стево Пендаровски, който е номинирал главния си съветник Александър Спасов, на Секретариата по европейските въпроси, предложил Драган Тилев, и на Министерството на външните работи, излъчило Шпенд Садики.

Част от опозиционните партии отказаха да се включат в работната група.

Останалите номинирани са Цветанка Иванова от управляващата партия СДСМ, Арбер Адеми от Демократичен съюз за интеграция (ДСИ), Рамзи Мехмеди от Алианс на албанците, Соня Мираковска - Нова социалдемократическа партия, Нано Ружин - Либерално-демократическата партия, Христа Найданов от Демократично обновление на Македония (ДОМ), Темелко Ристески от Партия на пенсионерите, Раметула Куки от Дeмократическата партия на албанците, Еран Къртис от Партия за движение на турците и Бейджан Иляс от Демократическа партия на турците.

В работната група за конституционните промени ще участват и експерти по конституционно право, чийто имена ще бъдат обявени до края на седмицата. Когато е готово, предложението й ще премине през всички работни органи в парламента в Скопие. Ще се проведат и експертни обществени изслушвания, на които експерти, партии, граждански организации и други институции ще могат да изкажат мнението си.

Стево Пендаровски: Искането на София е скандално! Това не го правят и окупаторите!

Стево Пендаровски: Искането на София е скандално! Това не го правят и окупаторите!

Така той коментира думите на Николай Милков