Не е от определящо значение - от кого е назначен първоначално Флоров. Определящо е, че той придоби публичност като „дясната ръка" на Цветан Цветанов.

Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан, по повод скандалните разкрития и образуваното досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според Лютви Местан, Станимир Флоров бе най-безропотният и всеотдаен изпълнител на волята на Цветанов.

"Флоров обаче е изпълнителят, което не снема отговорността на поръчителя. Около Цветанов мирише все по-лошо, прекалено много грозни разкрития се нагнетяват напоследък, за да продължава да го играе „носителя на воля" да бори престъпността и корупцията. Пази Боже от такава воля", каза Лютви Местан.

Настояваме министър-председателят Марин Райков и министърът на вътрешните работи Петя Първанова незабавно да освободят от длъжност директора на ГДБОП Станимир Флоров, реагираха и от БСП.

Тe не могат да бъдат безучастни, след като Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Флоров за такова тежко престъпление, като получаване на подкуп в особено големи размери, коментират още социалистите.

От Позитано припомнят, че Станишев още преди месец е предупредил, че „Станимир Флоров е гръбнакът на полицейщината на Цветан Цветанов, изпълнител на неговите поръчки", като е прогнозирал, че той ще окаже въздействие за манипулацията на изборите.

Очевидно е, че с хора като Флоров институциите не работят. Оставането му на ръководния пост в ГДБОП дискредитира и структурата, която представлява и България пред европейските ни партньори, категорични са от БСП.

Самият факт, че е бил поставен през 2002 г. под оперативно наблюдение свързано с корупция, наркотрафик и контрабандни канали, е несъвместим със заеманата от него длъжност и с отговорностите, които следва да изпълнява като директор на ГДБОП, коментират социалистите.

„Ако не отстранят Флоров, това би било тотална наглост", категорично заяви БСП лидерът Станишев във Велико Търново.
По думите му два месеца след оставката на кабинета Борисов, на практика Цветан Цветанов продължава да е в МВР. „Най- важното е МВР да защитава обикнобвените граждани", добави Станишев.