Kомисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархеи ще бъде днес на кратко работно посещение в България. Това съобщават от Европейската комисия. 

Работното посещение, макар и кратко, е анонсирано едва тази сутрин, като беше у нас само преди три седмици и се включи във форума "ЕС среща Балканите". Проведе и среща с държавния глава Румен Радев.

Програмата на комисар Вархеи днес в София включва срещи с президента Румен Радев, министър-председателя Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска.

Генчовска за РСМ: Загубихме вече 5 месеца в интервюта

Генчовска за РСМ: Загубихме вече 5 месеца в интервюта

Просто чакаме РСМ да изпълни договора

Припомняме, че миналата седмица президентът Румен Радев заяви за усилващ се натиск от страна на страни членки на Европейския съюз България да вдигне ветото върху преговорната рамка за членство в ЕС за Република Северна Македония. 

Натиск е имало още миналата година и той е бил сериозен. Аз удържах на този натиск, служебното правителство удържа, отчете още държавният глава. Според него на натиска може да се устои, когато има ясни позиции, които отчитат българския интерес. Предстои обаче да се види дали правителството ще устои на натиска.

Радев: Ветото към РСМ да не пада, докато не признаят българите в конституцията си

Радев: Ветото към РСМ да не пада, докато не признаят българите в конституцията си

Парламентът да защити историческата истина пред конгреса на САЩ - там месец на македонския език