С 2 млн. лева да се увеличат разходите за кино и с 4 млн. лева за институтите за сценични изкуства. Това е предложението на Петър Корумбашев по време на дебатите по актуализацията на бюджета.

Според него с настоящите параметри на бюджета тази година едва ли България ще произведе филм. Върху българското кино бе упражнена наказателна акция, категоричен е Корумбашев.

Той изтъкна, че страната ни е вече произвела доста успешни филми като "Мисия Лондон" и "Дзифт". Корумбашев е убеден, че не само тази година няма да произведем нов филм, но няма и да можем да довършим започнатите продукции.

Става въпрос за 2 милиона лева, изтъкна Петър Корумбашев. Той поиска съдействие от културния министър Вежди Рашидов да се осигурят средства България да завърши започнатите продукции.

С 1 милион лева да се увеличат средствата за борба с комарите в дунавските общини, настоя от своя страна червеният депутат Румен Петков. На пръв поглед проблемът е твърде битов, но той може да донесе сериозни здравни проблеми, категоричен е той.

Над 600 000 души живеят в Дунавските общини. Досега по думите на Румен Петков мерките за борба с комарите са се вземали съвместно с румънската страна.
Да подходим отговорно, призова социалистът.

Въпреки кризата, по думите му, Румъния предприема мерки за борба с комарите на своя територия.