Обединената опозиция отправя призив към всички български граждани за участие на общ национален митинг- шествие на 21 февруари, четвъртък от 12,30 ч. пред пилоните на НДК.

От този сборен пункт шествието ще премине по бул. Витоша, ул. Раковски и ще завърши в 14 ч. на площад Народно събрание, където се предвижда митинг.

Лидерите на ГЕРБ, Атака, СДС, ВМРО, Ред, Законност и Справедливост, БЗНС, Българска Нова демокрация, ЗНС, подписаха призива на обединената опозиция към българските граждани.

По технически причини, призивът ще бъде подписан от ръководството на ДСБ до края на деня.

В него партиите заявяват, че свикват гражданите срещу управлението на тройната коалиция, за да кажат „не" на управляващата мафия; вън крадците от властта, Не по гилдии, Не по браншове, а всички заедно- като нация да свалим корумпираната върхушка за да си поискаме отговорност".

В документа се призовава за предсрочни избори, за стабилна България - с нова съдебна система и европейски доходи.

Допълнително ще бъде решено дали митингът ще продължи в петък, когато е гласуването на вота на недоверие.
"Засега е заявен до 22 ч в четвъртък, какъвто е най-дългия срок  по закон", поясни Яне Янев.

„Организатори на митинга са 9 политически формации, които носят солидарност и отговорност", отбеляза още лидерът на Ред, законност, справедливост.

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че става въпрос за мирен протест, а не за ексцесии и каза, че лансирането на асоциации в миналото е несъстоятелно.

„Това е качествено нов етап на обединение на българската опозиция", подчерта от своя страна лидерът на Атака Волен Сидеров.
„Протестните действия, които организираме ще прераснат във вълна срещу управляващата мафия, която нагло заяви, че иска втори мандат", заяви още Сидеров.

Цветан Цветанов изтъкна, че опозицията иска да създаде условия за реализиране на реални реформи.
Той е категоричен, че трябва да бъдат ограничени политическите назначения в съдебната система.