Благодарствено писмо от министър-председателя на Унгария Виктор Орбан получи българският евродепутат Ангел Джамбазки.

Писмо са получили и всички европейски представители, гласували срещу санкциите за Унгария. В него унгарският премиер благодари на Джамбазки за изразената позиция срещу налагане на санкции на Унгария и подкрепата за тезата "Европа на отечествата".

Според Орбан гласуваният доклад за ситуацията в Унгария е присъда срещу държавата и унгарския народ.

Джамбазки брани Виктор Орбан

Джамбазки брани Виктор Орбан

Един призрак броди из Европа - призракът на розовия либерализъм

В писмото си той подчертава, че докладът е базиран на инсинуации и прилага двойни стандарти и по този начин се подкопава доверието на Европейския парламент и европейските институции.

Премиерът на Унгария заявява, че оценява подкрепата на Ангел Джамбазки за националния суверенитет и солидарността по време на гласуването.

Орбан уверява, че Унгария няма да се поддаде на изнудване от защитниците на миграцията, въпреки позорните атаки срещу държавата му.

Орбан се опълчи на „изнудващия” Брюксел на бурен дебат в ЕП

Орбан се опълчи на „изнудващия” Брюксел на бурен дебат в ЕП

За прокарване на предложението ще са необходими 376 гласа в 750-местния парламент

Припомняме, че българският евродепутат Ангел Джамбазки категорично се обяви против доклада за Унгария, който може да наложи санкции към страната съгласно чл. 7 от Договора за Европейския съюз.

Това означава, че Унгария може да бъде лишена от право на глас в Съвета на ЕС. Джамбазки реагира по същия начин преди месеци и когато ЕК започна наказателна процедура срещу Полша със същите мотиви.

Брюксел съди Полша за съдебната реформа

Брюксел съди Полша за съдебната реформа

Полша ще бъде изправена пред Европейския съд за реформирането на Върховния съд

Ангел Джамбазки яростно защитава позицията на българската политическа сила, която представлява ВМРО, а именно, че Европейският парламент не бива да се меси във вътрешната политика по сигурността на държавите членки на Съюза.