Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с унгарския премиер Виктор Орбан по повод присъединяването на България към Валутния механизъм II.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Свен Гиголд: ЕС да не повтаря с България и Хърватия грешките на еврозоната

Свен Гиголд: ЕС да не повтаря с България и Хърватия грешките на еврозоната

София трябва да се справи с прането на пари

В рамките на разговора, проведен по инициатива на премиера на Унгария, Орбан поздрави Борисов за приемането ни в чакалнята на еврозоната и изрази подкрепата си за работата на българския премиер и на правителството в тази посока.

"Европа оценява усилията на България и лично твоите усилия да поставиш страната си в нова посока", обърна се унгарският премиер Виктор Орбан към министър-председателя Бойко Борисов.

ЕНП подкрепя Борисов в напредъка на България за еврозоната

ЕНП подкрепя Борисов в напредъка на България за еврозоната

Твърдо стоят зад премиера и в усилията му да защити икономиката от кризата

Премиерът Борисов благодари на Виктор Орбан и още веднъж изрази своята признателност за доверието, което европейските лидери са показали към България с приемането й в чакалнята на еврозоната.

Министър-председателят посочи разумната фискална политика на българското правителство и стремежа на страната ни да допринася за благополучието на Европа, включително и в настоящата тежка ситуация, породена от пандемията от COVID-19.

Борисов беше категоричен, че повече от всякога Европейският съюз трябва да действа единно, за да бъдат преодолени икономическите последици от пандемията, засегнала целия свят.