Ако ми бъде предложено, аз съм склонен да остана, защото има неща, които трябва да бъдат приключени. Това заяви в Министерския съвет служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, цитиран от БТА.

Думите му бяха по повод евентуалното му участие и в новото служебно правителство, за чието съставяне Горица Грънчарова-Кожарева получи мандат.

Карадимов посочи, че двамата вече са водили разговор за "политики, перспективи и възможности".

Той подчерта, че решението му ще зависи от много компоненти - от състава на кабинета и програмната декларация, която ще бъде направена.

По негови думи всичко е въпрос на преценка.

Главчев се надява да види министрите си и в кабинета на Горица Грънчарова

Главчев се надява да види министрите си и в кабинета на Горица Грънчарова

Той отчете организирани честни избори, гасене на всякакви пожари и 20 внесени закона

Карадимов посочи, че много от заложените приоритети са били следвани успешно. "Новата стратегия на Българската банка за развитие, новият хоризонт, който тя получава, индустриалните паркове и индустриализацията на България - това не са неща, които служебен кабинет може да завърши, но още един мандат е необходим, за да направя тези процеси необратими", отбеляза той.

Ще кажа какво сме свършили и тя ще прецени - така коментира пък служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков въпроса дали би останал на поста при покана от Грънчарова-Кожарева. Според него самооценките нямат значение.

И министърът на икономиката остава непроменен в новия служебен кабинет

И министърът на икономиката остава непроменен в новия служебен кабинет

Петко Николов запазва поста си

"Винаги има работа. Аз съм само един служебен министър с тесен прозорец за работа", изтъкна той в отговор на въпрос дали има още работа за довършването във ведомството.

Относно Олимпиадата и представянето на българските спортисти министърът заяви, че е направил каквото трябва в подкрепа на спортистите и техния труд и представянето им по най-добрия начин.

Служебният правосъден министър Мария Павлова пък заяви, че очаква до края на седмицата да бъде уведомена дали ще остане на поста. Тя отбеляза, че е провела конструктивен разговор с кандидат-премиера свършеното и за това, което предстои през следващите месеци. Оттук нататък тя ще вземе решение, за което, надявам се, до края на седмица и аз да бъдат уведомена, коментира Павлова.

По нейни думи позициите ѝ с тези на Грънчарова относно важните решения в сектор "Правосъдие" съвпадат.

Тя заяви, че не би могла да дава оценка от едно до десет за вероятността дали ще остане на поста - друг трябвало да го направи.

Мария Павлова не смята, че ни пишат Слаб (2) в Европа по правосъдната система

Мария Павлова не смята, че ни пишат Слаб (2) в Европа по правосъдната система

Тя е готова да е правосъден министър и в новия служебен кабинет

Аз не мога да давам такива оценки, всичко ще е в сферата на предположенията, изтъкна Павлова.

Припомняме, миналата седмица президентът Румен Радев възложи на заместник-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева да състави нов служебен кабинет.

анкета

Ще се справи ли Горица с изборите

Виж резултати

Да, за това е назначена 17.9%

Като всички останали - не 20.9%

Тя е кукла, но кой е кукловодът? 38.1%

Предстои да видим 12.8%

И през октомври се ходи за гъби 10.3%

"Получих покана и за мен ще бъде удоволствие да продължа да работя", заяви пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на земеделието и храните в кабинета "Главчев" Георги Тахов в отговор на въпрос дали с него е разговаряно за оставането му в следващото служебно правителство.

"Разговорът беше доста конструктивен. Госпожа Грънчарова е с доста силен експертен профил", посочи Тахов.