Ние сме това дясно, което може да предложи бъдеще, заяви вицепремиерът и министър на образованието в оставка Меглена Кунева пред БиТиВи.

По думите й подадената оставка на премиера Бойко Борисов не означава, че това е краят на Реформаторския блок.
Действително, призна Кунева, в последните месеци Реформаторският блок не е работил напълно ефективно заради разделението с ДСБ. Този раздор я притеснявал за бъдещето на дясната политика в България.

РБ изпълняват мокрите поръчки на Борисов, обвини ги Радан Кънев

РБ изпълняват мокрите поръчки на Борисов, обвини ги Радан Кънев

Блокът е изтекъл през широките пръсти на лидерите си

"За мен да не се подкрепи кандидата от твоето политическо семейство е просто неприемливо", коментира отказът на Радан Кънев да даде подкрепа за кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева.

Нормално е обаче според Кунева, че след като нищо не може да се постигне заедно с ДСБ, да се вземе решение да се разделят. "Аз искам да им благодаря за всичко свършено", заяви лидерът на Движение "България на гражданите".

По думите й десните винаги са имали силите да се стегнат и обединят, за да могат да откликнат на своите избиратели. Така ще стане и в момента, според Кунева.

На въпрос дали Петър Москов, който вчера обяви твърдо, че остава в Реформаторския блок, ще бъде приет като член на ДБГ, Кунева заяви, че преподписаното учредително споразумение предвижда и индивидуално членство. "Господин Москов е твърдо с Реформаторския блок", посочи Меглена Кунева.

Москов твърдо остава в РБ, помни синята тъга от 2013 г.

Москов твърдо остава в РБ, помни синята тъга от 2013 г.

Не отговори дали напуска или остава в ДСБ

 

На въпрос дали е сред евентуално обсъжданите имена за нов български еврокомисар, Меглена Кунева заяви: "Няма такъв въпрос." Следващият еврокомисар ще бъде назначен от следващото правителство и това е негова работа. Лидерът на ДБГ посочи също, че няма смисъл да се горят по този начин предварително имена.

На въпрос дали съжалява, че напуска властта, образователният министър в оставка каза, че от февруари насам е свършила много работа и е удовлетворена.