Реформаторският блок просто се изчерпа, изтече между широките пръсти на лидерите си. Това посочи лидерът на ДСБ Радан Кънев в изявлението си пред изпълнителния съвет на националния съвет на изборния щаб.

Блокът демонстрирал, че може да стане най-верен изпълнител на "мокрите поръчки на Бойко Борисов", допълни Кънев.

Кънев обяви, че е свалил червения генерал Борисов от власт
Обновена

Кънев обяви, че е свалил червения генерал Борисов от власт

Борисов не удържал на обещанието си да подаде оставка

Припомняме, че по-рано Реформаторският блок, без Радан Кънев и ДСБ, преподписа коалиционното си споразумение. Поканили са ДСБ, но те не са дошли да се включат в този формат. Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева обясни, че споразумението е отворено за партията на Кънев. От думите й стана ясно още, че Петър Москов ще се включи в споразумението в лично качество.

РБ и Москов, но без Радан Кънев, остават заедно

РБ и Москов, но без Радан Кънев, остават заедно

Блокът с пълна мобилизация за Цачева

Радан Кънев започна обръщението си към ДСБ с цитати от Данте Алигиери, изтъквайки, че колегите му от Реформаторския блок смятат, че този, който запази неутралност във време на морален конфликт, за него е запазен най-долният кръг на ада.

"Има ли морален конфликт в обществото и балотажът ли е това", запита Кънев. Той изтъкна, че според него морален конфликт има, но той не е балотажът на президентските избори.

Като "платени службогонци" Кънев определи бившите си колеги от Реформаторския блок.

Според Радан Кънев мажоритарният вот, подкрепен в голяма степен на референдум, би означавал "240 ганьовци да се хвърлят да си купуват места в парламента и всяка мутра да си търси нейния депутат".

"Всички сме изплашени от вълната на политическата чалга, която залива България", подчерта Радан Кънев. Той поясни, че е против да съдим хората според вкусовете им, когато става дума за музика и дискотеки. Лидерът на ДСБ обаче бе категоричен, че в политиката чалга не трябва да се допуска и "трябва да сме наясно, че отиваме на битка, а не на концерт".