Реформаторският блок (РБ) е с пълна мобилизация за Цецка Цачева. Това обяви пред журналисти синият лидер Божидар Лукарски.

Изпълнителният съвет на блока е обсъдил изборите и РБ иска да продължи в същия формат. Затова и днес са преподписали коалиционното си споразумение за съвместно участие на изборите. Поканили са ДСБ, но те не са дошли да се включат в този формат.

Лидерът на Движение "България на гражданите" (ДБГ) Меглена Кунева също застана зад кандидата на ГЕРБ. Тя посочи, че герберите са виновни за това, че няма единна дясна кандидатура. От Реформаторския блок предлагали кандидат на ГЕРБ и вице от блока. Партията на Бойко Борисов обаче искала да е самостоятелен играч.

Госпожа Цачева може да привлече дясно мислещите хора, категорична е Кунева. Тя призова реформаторските избиратели и тези от периферията да дадат вот за Цецка Цачева.

При предсрочен вот РБ ще се яви заедно. Доказателство за това намерение е подписаното споразумение. Това е силен, жизнен проект. Реформаторският блок е тук, за да остане, подчерта лидерът на ДБГ.

В блока бяха лаконични за раздялата с ДСБ. Споразумението от днес е отворено за партията на Радан Кънев. Петър Москов ще се включи в споразумението в лично качество, стана ясно още от думите на Меглена Кунева.

Ние сме готови за избори, заяви тя по повод евентуална оставка на Бойко Борисов при провал на Цачева в неделя.