БСП не е алтернатива на каквото и да било. Това управление е в резултат на невъзможността на БСП да управлява. Когато се явят на избори и ако ги спечелят, те могат да дадат рецепти за управление.

Тази позиция изказа здравният министър в оставка Петър Москов пред журналисти в Министерски съвет след последното заседание на правителството на Бойко Борисов.
Според Москов причината за да си тръгне това правителство днес е, че то е правило реформи, а обикновено в България правителствата, които правят реформи са сваляни от власт.

РБ и Москов, но без Радан Кънев, остават заедно

РБ и Москов, но без Радан Кънев, остават заедно

Блокът с пълна мобилизация за Цачева

Знам със сигурност, че РБ и ГЕРБ трябва да дадат отпор на това нещо, заяви Москов и допълни, че неговите усилия ще бъдат насочени именно към това - силен Реформаторски блок в стратегическо партньорство с ГЕРБ.
"Центристкото и дясноцентристкото пространство трябва да се противопостави на това безумие и ще употребим всичките си усилия за това", допълни реформаторът.

По думите му Реформаторският блок беше, е и трябва да бъде усилие, породено от опита. Десницата трябва да бъде единна, а ако някой разединява десницата - той прави престъпление.

"То не е въпросът да говориш срещу ДПС и БСП в парламента, въпросът е да не ги допуснеш на власт", заяви Петър Москов и допълни, че ако някой руши дясноцентристкото управление, той всъщност връща БСП и ДПС на власт: "Другото са приказки в парламента, след като си пил сутрешното си кафе."

На въпрос Атанас Атанасов и Радан Кънев ли визира Москов отговори, че ако позицията на ДСБ е за разрушаване на Блока - това е погрешна позиция и той ще се бори срещу нея.

РБ изпълняват мокрите поръчки на Борисов, обвини ги Радан Кънев

РБ изпълняват мокрите поръчки на Борисов, обвини ги Радан Кънев

Блокът е изтекъл през широките пръсти на лидерите си

На въпрос дали ще напусне партията, той отговори, че позицията на част от ръководството на ДСБ не е задължително позицията на цялото ДСБ.

"В ДСБ има огромно количество смислени хора, които са преживели тъгата от 2013-та година, когато две или три партии получиха процент или процент и половина заедно."
Аз съм и ще бъда част от Реформаторския блок, което е усилието на хората да има смисъл в управлението.

Той заяви, че РБ нямат за цел да се самоизяждат вътре помежду си.
Москов определи като комплексарско поведението малкия партньор да се опита да унищожи големия. Ако РБ не участва в управлението нито една от идеите на РБ няма да бъдат придвижени и на йота.

Радан Кънев да реши дали има друг път или остава в блока, настоява Кунева

Радан Кънев да реши дали има друг път или остава в блока, настоява Кунева

Ако искал да тръгне към нов политически проект, да го направи

РБ може да разчита на между 200 и 300 хиляди души привърженици, според Петър Москов. По думите му това са хората, които подкрепят идеите на РБ, а самата политическа формация трябва да се развие.

На въпрос дали ДСБ е разцепен, Москов заяви, че не приема позицията на ръководството на ДСБ и не приема позиция, в която "някакви хора, вгледани в пъпа си се чудят как могат да разделят тези триста хиляди". Това няма никакво значение за никой, защото резултатът е Радев президент и желание на БСП да променя начина, по който България трябва да се развива, допълни реформаторът.

От момента, в който РБ и ГЕРБ са подписали коалиционно споразумение, а после заедно с патриотите са подписали Национална програма за управление, според Москов - "пътят беше, трябваше да бъде един и същ - спазване на нещата, около които е подписано това споразумение".

Горд съм, че успяхме да придвижим поне малко нещата напред, заяви още той във връзка с участието си в управлението и изтъкна, че това е най-добрата управленска формация.

Москов посочи, че това което са направили Обединените патриоти е правилното политическо действие и ако десницата не може да направи това, значи няма смисъл от нея.

Радан Кънев прави нов проект, след като търпял една година

Радан Кънев прави нов проект, след като търпял една година

Обяви за изчерпано споразумението в РБ

"Проекти има много. РБ е политическа сила, която две години участва в управлението", заяви още Петър Москов и припомни, че преди две години всички са скочили и седели месеци по улиците с една единствена теза - че икономическа сила, която има медийна власт, не може да притежава политическа партия, която да управлява, защото това бе наречено модел КОЙ.
Той визира Пеевски и Прокопиев и припомни за спрените обществени поръчки, които са част от усилията на правителството за справяне с този модел.

Москов определи като сбъркан жанр задаването на въпроси от кандидата Трайчо Трайков към Цецка Цачева. Не приемам конформизма, включително на част от десните социолози, заяви Москов.

Той посочи, че за левицата държавния бюджет е магическо място, от където те могат да взимат пари и да дават. Москов припомни, че с декрети на правителството пари не се увеличават.

Той определи като сбъркан жанр задаването на въпроси от кандидата Трайчо Трайков към Цецка Цачева. Не приемам конформизма, включително на част от десните социолози, заяви Москов.

Аз никога и за момент в последните десет години не съм предал ценностите зад които стои ДСБ, родено като консервативна партия, с ясен възрожденски, националистически, цивилизационен избор. ДСБ и РБ излизат от рамките на политическата декларация, която съм писал имайки предвид ДСБ.

Аз чувам от там по-скоро тези, които са характерни за зелени движения с либерторианска икономическа цел и правозащитни организации. Това като цел за мен е новото ляво. Смисълът на обединението на десницата е около консервативните ценности, законността, нормалността и здравния патриотизъм.