Реформаторският блок е изминал пълния цикъл на избори и оттук нататък всеки трябва да реши дали остава в него при тези условия, каквито четири от партиите са заявили ясно. Това обяви пред журналисти лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева след заседание на Изпълнителния съвет на блока.

"Тоест, ако г-н Кънев реши, че има друг път и няколко пъти беше казал, че това е бъдеще на негов нов политически проект - нека да го направи", подчерта Кунева.

Реформатори удрят рамо на Цачева за втория тур
Обновена

Реформатори удрят рамо на Цачева за втория тур

Тя очаква РБ да призоват гражданите за подкрепа

Припомняме, че по време на заседанието в централата на СДС е взето решение на балотажа да бъде подкрепена кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева - Пламен Манушев.

На срещата не присъства лидерът на ДСБ Радан Кънев, който от миналата година е в опозиция. Макар и все още член на неговата партия, здравният министър Петър Москов не веднъж заяви различна от лидера си позиция. Днес това се случи отново, като Москов обяви подкрепата си за Цачева. Той обяви, че българската десница трябва да застане зад избора на Цачева и Манушев като ценности и като възможна алтернатива.

Радев значи Първанов, а Първанов значи Путин, анализира Москов
Обновена

Радев значи Първанов, а Първанов значи Путин, анализира Москов

При победа на Радев, щяло да има нов кабинет

Относно позицията на Радан Кънев да не се гласува на втори тур, Меглена Кунева даде ясна и категорична отрицателна оценка. По думите й да не се участва на втори тур и да не се подкрепи десният кандидат е противоестествено. Меглена Кунева изтъкна, че всички те са членове на ЕНП и няма такъв случай в света и в Европа, в която партия да не е подкрепила своята сестринска партия.