Изборът на Румен Радев за президент ще бъде краят на мача за евроатлантическата ориентация на България. Това каза пред журналисти здравният министър Петър Москов, преди да се включи в заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, което се провежда в централата на СДС.

"Радев значи Първанов, а Първанов значи Путин", заяви Москов, като уточни, че перифразира руския поет Владимир Маяковски.

Петър Москов се обяви за категорична подкрепа на евроатлантическата ориентация на страната.

Цецка Цачева отива при реформаторите

Цецка Цачева отива при реформаторите

Заради това, като десен човек, отивам

За ремонт на кабинета може да се говори едва след втория тур на изборите, убеден е Москов. Ако победи Радев, очевидно ще има нов кабинет, допълни той.

В централата на СДС за среща с Изпълнителния съвет на Реформаторския блок пристигна кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева. С нея бяха министрите от кабинета Томислав Дончев, Екатерина Захариева и Даниел Митов. В срещата участват всички партии от Реформаторския блок, без формацията ДСБ, начело с лидера й Радан Кънев.

Десните да гласуват срещу БСП и оръжейното лоби, призова Гроздан Караджов

Десните да гласуват срещу БСП и оръжейното лоби, призова Гроздан Караджов

Определи поведението на ДСБ като детинщина

Преди срещата Даниел Митов заяви: "Не желая да ме управляват червени генерали, не желая да имам втори Първанов за президент, защото точно това ще се случи, ако Румен Радев спечели изборите". Митов е убеден, че десницата има всички шансове и всички възможности да спечели изборите и България да продължи в крайна сметка напред. Фалшивата кампания на Румен Радев, изпълнена с купища лъжи, трябвало да бъде разобличена.

Цецка Цачева обеща да даде изявление пред медиите след края на срещата.

На въпрос в какво качество е тук Томислав Дончев, той отговори че е член на Изпълнителната комисия. "Става дума за политически разговори, така че съм съвсем на мястото си". Той отрече да има каквото и да било разместване в предизборния щаб на Цецка Цачева след загубата.