Кандидатът за президент Цецка Цачева отива на среща при Реформаторския блок в централата на СДС на столичната улица "Раковска".

Това обяви самата тя в декларация, разпратена до медиите.

Инициативата си Цецка Цачева обосновава като мотивирана от дясната си политическа ориентация - "Заради това, като десен човек, отивам на среща с Изпълнителния съвет на Реформаторския блок", заявява тя.

Предвид резултатите от изборите вчера и загубата й по брой подадени гласове, декларацията заявява, че до този момент пред българските гласовопадаватели е имало няколко възможности за избори.

Балотажът бил различен от първия тур, Цачева можела да реализира обрат

Балотажът бил различен от първия тур, Цачева можела да реализира обрат

Това обяви социологът Антоний Гълъбов

Според Цецка Цачева след обявените резултати изборът на втори тур се свежда само до две възможности и това трябва да се разбере много ясно от всеки.

Първата водела към международна изолация, замразяване на европейски фондове, корупция, партизанщина, бедност и "всички беди, които БСП причинява на България всеки път, когато се добере до властта".

Втората възможност е България да остане в семейството на развитите европейски държави, да става все по-силна, все по-стабилна и просперираща. "Като част от най-голямата дясно-центристка партия в Европейския парламент ние гарантираме, че този път на развитие няма да бъде променен", посочват в декларацията си от името на Цачева.

По думите на Цачева българските избиратели трябва да си дадат сметка, че от тях зависи каква ще бъде тяхната родина и решително да се противопоставят на опита България отново да попадне в плен на тези, които рушат, вместо да съграждат, и разделят, вместо да обединяват.

Без никакви специални уговорки наши естествени поддръжници са всички противници на тоталитарното комунистическо ляво, което продължава да се преражда в задкулисните олигархични кръгове, дърпащи конците и на настоящия ляв кандидат.

Според декларацията резултатите от първи тур отново доказват, че ГЕРБ е единствената сила, която може да се противопостави успешно в тази битка.

"Нека загърбим тънките сметки и изчисления кой кого ще подкрепи, при какви условия и какво ще иска в замяна. Във всички избори досега сме печелили с гласовете на активните разумни хора, които вярват в собствените си сили и работят за България", призовава Цецка Цачева, изразявайки убеденост и че този път отново ще бъде така.

Затова призовавам всички наши съмишленици и партньори в същата тази битка, които са част от демократичното дясно, да ме подкрепят, за да победим заедно.

Помнете, че възможностите са само две: да позволим България да се върне в мрачното минало на идеологическите лъжи и подчинението на чужди интереси или с гласовете си да направим така, че тя да остане там, където е нейното достойно място - сред свободните европейски народи.